Monday 3 March 2014

Καθαρή Δευτέρα - Σαρακοστιανό γεύμα

Καθαρή Δευτέρα σήμερα. Με την ευκαιρία αυτή οι εξαίρετες Κυρίες της Βοηθητικής Αδελφότητας «Η Αγία Αγάθη» φιλοξένησαν τα μέλη τους και γενικώτερα μέλη της Κοινότητας Αγ. Παντελεήμονος στην Κοινοτική Αίθουσα.


Ετοίμασαν έναν υπέροχο, πλουσιότατο και νοστιμότατο μπουφέ, για να υποδεχθούμε όλοι μαζί την Αγία και Μεγάλη Σαρακοστή. Η Παναγιώτα και η Λίνα τραγούδησαν όμορφα τραγούδια και διασκέδασαν τους συνδαιτυμόνες. Ο π. Αναστάσιος ομίλησε για λίγο και αναφέρθηκε στο νόημα και τη σημασία της κατανυκτικής αυτής περιόδου. Μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής:


H Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι μια πορεία, μια κίνηση κι ένα ταξίδι. Μέσο μεταφοράς είναι η Εκκλησία μας, η οποία πολλές φορές παραλληλίζεται με καράβι. Για τούτο θα πρέπει να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι...


Τα βασικά σαρακοστιανά καθήκοντα είναι: η νηστεία, η προσευχή, η εξομολόγηση και η φιλανθρωπία ή ελεημοσύνη.


Στο στάδιο των αρετών θα ασκηθούμε σε αρκετούς αγώνες. Ας φροντίσουμε φέτος ιδιαίτερα να ελέγξουμε τη γλώσσα μας (Δεν σχολιάζουμε κανέναν αρνητικά, Δεν κουτσομπολεύουμε, Δεν κατακρίνουμε) και να μην παραμένουμε κολλημένοι στην τηλεόραση.


Ας προσπαθήσουμε να χαμογελάμε περισσότερο και με εγκαρδιότητα & αθωότητα, κι επίσης ας διαβάσουμε -στη διάρκεια της Σαρακοστής- ένα βιβλίο!


Καλή κι Ευλογημένη Σαρακοστή. Καλή Ανάσταση!...

No comments:

Post a Comment