Wednesday 20 June 2012

Εκδρομή στη Νήσο Wight

Η Αδελφότητα Κυριών οργάνωσε μια πολύ ωραία εκδρομή, όπως κάνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή, με προορισμό τη Νήσο Wight. Αυτό είναι το μεγαλύτερο νησί που ανήκει στη Μεγ. Βρετανία και βρίσκεται στα νότια της χώρας, κοντά στην πόλη Southampton.
.

 H εκδρομή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Ιουνίου τ.έ. και είχε μεγάλη συμμετοχή (53 άτομα), μέλη και φίλοι της Αδελφότητας.
.

Από το λιμάνι του Southampton οι εκδρομείς επιβιβάστηκαν στο πλοίο που τους μετέφερε στη Νήσο Wight.
.

Η μικρή αυτή κρουαζιέρα έκανε ιδιαίτερη αίσθηση σε όλους, αφού οι Έλληνες (στην Ελλάδα και στην Κύπρο) ως ναυτικός λαός που είναι, έχουν εξοικειωθεί με τη θάλασσα και την αγαπούν πολύ.
.

Το πρώτο αξιοθέατο που επισκέφθηκαν οι εκδρομείς ήταν το Osborne House, το θερινό παλάτι της Βασίλισσας Βικτωρίας.
.

Αυτό το παλάτι έχει μεγάλη και πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία και όλοι έμειναν κατενθουσιασμένοι από τον πλούτο και την ομορφιά του εσωτερικού χώρου καθώς και του περιβόλου του παλατιού.
.

Κατόπιν επισκέφθηκαν την πρωτεύουσα της Νήσου, που ονομάζεται Newport. Αφού περιηγήθηκαν το κέντρο της πόλης στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο πανέμορφο μεσαιωνικό Κάστρο Carisbrooke, που βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της Νήσου.
.

Κάποιες Κυρίες -μέλη της Επιτροπής της Αδελφότητας- είχαν ετοιμάσει και ωραία κεράσματα, τα οποία μοίρασαν στους εκδρομείς στο πούλμαν.
.

Οι εκδρομείς έδειξαν και μεγάλο ενδιαφέρον για το Κουΐζ που είχε ετοιμάσει ο π. Αναστάσιος. Τελικά κέρδισαν η Πρόεδρος της Αδελφότητας κα. Αλεξάνδρα Κωνσταντίνου και η κα. Λίνα Brothwell.

No comments:

Post a Comment