Wednesday 16 January 2013

Οι βασιλόπιτες των Κυριών

Όπως κάθε πρωτοχρονιά έτσι και φέτος την 1η Ιανουαρίου 2013, αμέσως μετά το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και της Δοξολογίας στον Ιερό Ναό της Κοινότητάς μας, τελέσαμε την παραδοσιακή Τελετή της Κοπής της Βασιλόπιτας. 



Πολλές Κυρίες -μέλη της Βοηθητικής Αδελφότητάς μας- προσέφεραν ωραίες και εύγευστες βασιλόπιτες, οι οποίες αφού ευλογήθηκαν από τον Ιερέα, διανεμήθηκαν σε όλο το εκκλησίασμα ως ευλογία.




Κάθε βασιλόπιτα είχε βέβαια μέσα κι ένα φλουρί. Έτσι, πολλοί πιστοί βρήκαν το τυχερό φλουρί κι αισθάνθηκαν την εύνοια του Αγίου Πνεύματος στη ζωή και στα έργα τους κατ’ αυτή τη νέα χρονιά. 



Στην Κοινότητά μας συνηθίζεται ο Ιερέας να καλεί κατ’ αρχάς όλους τους Άρχοντες της Κοινότητας και τα μέλη των διαφόρων Επιτροπών, όπως επίσης και διακεκριμένους Ενορίτες, για να παραλάβουν την πίτα τους και να προσφέρουν και τον οβολό τους υπέρ του Ταμείου της Βοηθ. Αδελφότητας. 



Είναι κι αυτή μια ωραία και παραδοσιακή Τελετή, την οποία οι Απόδημοι Έλληνες Ορθόδοξοι αξιοποιούν προς πνευματικό όφελος εαυτών και αλλήλων.

No comments:

Post a Comment