Monday 25 February 2013

Εκδήλωση για τον Μιχαήλ Κάσιαλο


Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 24η Φεβρουαρίου 2013 Πνευματική Σύναξη της  Βοηθητικής Αδελφότητας Κυριών της Κοινότητάς μας, που ήταν αφιερωμένη στον λαϊκό ζωγράφο της Κύπρου Μιχαήλ Κάσιαλο.


Την εκδήλωση εκτός των άλλων παρακολούθησαν και μέλη της οικογενείας του σπουδαίου καλλιτέχνη που ζουν στο Λονδίνο, με επικεφαλής την κα. Εύα Χρήστου, νύφη του Κάσιαλου, και τ. Πρόεδρο της Βοηθητικής Αδελφότητας «Η Αγία Αγάθη».


Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο γνωστός ζωγράφος και γλύπτης Αλέξης Καπράρας, μέλος της Κοινότητάς μας, ο οποίος παρουσίασε με ιδιαίτερη γνώση και γλαφυρότητα τη ζωή και το έργο του τιμώμενου καλλιτέχνη.


Με την μεγάλη του καλλιτεχνική εμπειρία ο ομιλητής προσέφερε ουσιαστικές ερμηνείες στο έργο του Κάσιαλου διεισδύοντας με ακρίβεια και σεβασμό στους πίνακες και στην ιδιαίτερη καλλιτεχνική φύση και σκέψη του λαϊκού ζωγράφου. Έκανε δε επίσης και συγκριτική μελέτη του Κάσιαλου με τον Ελλαδίτη λαϊκό ζωγράφο Θεόφιλο και με άλλους λαϊκούς ζωγράφους από το διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα.


Στο κέντρο της εκδήλωσης υπήρχε ένα πρωτότυπο έργο του Κάσιαλου, το οποίο σώζεται στην οικογένειά του, και το οποίο ήταν ένα ζωντανό δείγμα της μεγάλης καλλιτεχνικής προσφοράς του εν λόγω καλλιτέχνη!


Οι Κυρίες της Αδελφότητας δεξιώθηκαν όλους τους παρισταμένους, προσφέροντας -όπως πάντα- εύγεστα και νοστιμότατα κεράσματα!

No comments:

Post a Comment