Monday 23 February 2015

Η Δρ. Κική Σονίδου για τον πρωτοπόρο Γ. Παπανικολάου


Η Βοηθ. Αδελφότητα Κυριών «Αγ. Αγάθη» οργάνωσε χθες βράδυ την Πνευματική Σύναξη του Φεβρουαρίου, με ομιλήτρια την Ιατρό & Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Αγγλίας Δρα Κική Σονίδου, με θέμα: «Γεώργιος Παπανικολάου: Ο πρωτοπόρος Έλληνας Γιατρός»!


Η Δρ. Σονίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Βουκουρεστίου Carol Davila από όπου αποφοίτησε το 2000 με άριστα 9.41. Παράλληλα σπούδασε στη Νομική Σχολή / Ανοικτό Πανεπιστήμιο Μihai Eminescu, απο όπου αποφοίτησε με άριστα 10, με ενδιαφέρον στο ιατρικό δίκαιο. Ειδικεύθηκε στην Ελλάδα στη Γενική Ιατρική. Ασκεί τη Γενική Ιατρική στο Δυτικό Λονδίνο και μιλάει 5 γλώσσες!


Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκλεκτοί προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων ήταν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Λονδίνο κ. Σωτήριος Δεμέστιχας, η Επιθεωρήτρια - Προϊσταμένη της ΚΕΑ κα. Μαρία Παπαλούκα, ο Αρχιμ. Δρ. Χρυσόστομος Τύμπας, η Δρ. Λένα Μάρκου - Πρόεδρος της Εταιρείας Πελοποννησίων Μεγ. Βρετανίας, αρκετοί Ιατροί και πλήθος κόσμου.


Η ελλόγιμη ομιλήτρια παρουσίασε με ιδιαίτερη γλαφυρότητα τη ζωή, τη δράση, το πολύτιμο έργο και την σπουδαιόταη προσφορά του διακεκριμένου και πρωτοπόρου Έλληνα Ιατρού Δρα Γεωργίου Παπανικολάου, που άνοιξε νέους δρόμους στην ιατρική επιστήμη και στην έρευνα.


Υπογράμμισε την τεράστια βοήθεια που του έδωσε η εκλεκτή σύζυγός του, Ανδρομάχη Μαυρογένη, η οποία αφοσιώθηκε πλήρως στην έρευνα του συζύγου της, επιλέγοντας συνειδητά την ατεκνία για να μείνει απερίσπαστη στο πλευρό του πρωτοπόρου ερευνητή συζύγου της.


Τέλος δε, παρουσίασε με καθαρότητα κι επιστημοσύνη τις σύγχρονες εφαρμογές του τεστ Παπανικολάου, ενός ιατρικού τεστ που αφορά τη μέθοδο εξέτασης και ανακάλυψης καρκίνου της μήτρας, το οποίο βέβαια πήρε το όνομα του εξαίρετου συμπατριώτη μας που το ανακάλυψε.


Μετά τη διάλεξη ακολούθησε γενική συζήτηση με τη συμμετοχή πολλών ακροατών, που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το σπουδαίο θέμα που παρουσιάσθηκε από τη Δρα Σονίδου.


Οι Κυρίες της Αδελφότητας, με επικεφαλής την Πρόεδρο κα Αλεξάνδρα Κωνσταντίνου, δεξιώθηκαν τους προσκεκλημένους με πλουσιότατα και νοστιμότατα κεράσματα, ευχόμενες σε όλους Καλή κι Ευλογημένη Σαρακοστή!

No comments:

Post a Comment