Tuesday 24 February 2015

Καθαρά Δευτέρα στο Harrow


Την Καθαρά Δευτέρα το μεσημέρι η Βοηθητική Αδελφότητα Κυριών «Αγ. Αγάθη» οργάνωσε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Κοινότητας Αγ. Παντελεήμονος στο Harrow - ΒΔ Λονδίνου κοινωνική εκδήλωση με Σαρακοστιανό Γεύμα.


Την πρωτοβουλία για την εν λόγω εκδήλωση είχε το μέλος του Δ.Σ. της Αδελφότητας κα Μαίρη Παπαπαύλου, βοηθούμενη από την Πρόεδρο κα Αλεξάνδρα Κωνσταντίνου και πολλές άλλες Κυρίες.


Στο Γεύμα παρεκάθησαν ο Ιερέας της Κοινότητας, Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας, ο Ταμίας της Εκκλ. Επιτροπής, κ. Σωτήρης Κωνσταντίνου, πολλά τακτικά μέλη και φίλοι της Κοινότητας.


Ο π. Αναστάσιος ευλόγησε την τράπεζα και ανέφερε χαρακτηριστικά πως η Καθαρά Δευτέρα είναι το πρώτο από τα 49 σκαλοπάτια της Μεγάλης Σαρακοστής, τα οποία μπορούμε να ανεβούμε βοηθούμενοι ο ένας από τον άλλον, αφού όπως λέει και η παροιμία του σοφού λαού μας «κράτα με να σε κρατώ ν’ ανεβούμε το βουνό»!


Η παραδοσιακή αυτή εκδήλωση έδωσε την ευκαιρία στους περισσότερους από 100 συνδαιτυμόνες να γευματίσουν μαζί τα εξαίσια και νοστιμότατα σαρακοστιανά εδέσματα, να τραγουδήσουν ωραία ελληνικά τραγούδια και να ευχηθούν Καλή Σαρακοστή, και με υγεία κι ευλογία να φθάσουμε την Αγία Ανάσταση του Κυρίου μας.


Τί άλλο θέλει ο άνθρωπος για να ξεκινήσει με δύναμη και χαρά τον ευγενή αγώνα του στο στάδιο των αρετών!

No comments:

Post a Comment