Wednesday 8 February 2012

Βοηθητική Αδελφότητα

Η Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, με έδρα το Λονδίνο, έχει υπό την πνευματική της αιγίδα και εποπτεία 110 περίπου Ελληνορθόδοξες Κοινότητες, σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία. Οι περισσότερες από τις Κοινότητες αυτές είναι πολύ καλά οργανωμένες. Στο κέντρο τους έχουν πάντα το Ναό. Μέσα στο πλαίσιό τους λειτουργούν Ελληνικά Σχολεία και Βοηθητικές Αδελφότητες.

Οι Βοηθητικές Αδελφότητες Κυριών και Δεσποινίδων είναι οργανωμένες ομάδες γυναικών, που φροντίζουν για μια σειρά από εκκλησιαστικά, κοινωνικά, εκπαιδευτικά, φιλανθρωπικά και οικονομικά θέματα και είναι πάντα σε καλή συνεργασία με τις κατά τόπους Εκκλησιαστικές Επιτροπές, καθώς επίσης και με τις Επιτροπές Γονέων των Ελληνικών Παροικιακών Σχολείων και με τις Επιτροπές των Κοινοτικών Νεολαιών.

Στην προοδευτική Κοινότητα του Αγ. Παντελεήμονος στην περιοχή Harrow του ΒΔ Λονδίνου υπάρχει και λειτουργεί η Βοηθητική Αδελφότητα Κυριών και Δεσποινίδων «Η Αγία Αγάθη».

Αυτή είναι η πρώτη ανάρτηση του νέου ιστολογίου που είναι αφιερωμένο στη ζωή και το πλούσιο έργο της εν λόγω Αδελφότητας. Στο προσεχές μέλλον θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε πρόσωπα και εκδηλώσεις της Αδελφότητας, πάντα με αγάπη και σεβασμό προς το πολύτιμο έργο των άξιων αυτών Μυροφόρων της Αγίας Αγάθης.

No comments:

Post a Comment